Thermowood vagy WPC teraszburkolat

Thermowood vagy WPC teraszburkolat

Szeretné a természet színvilágát otthonába csempészni? A fa különböző színárnyalatai szinte bármilyen stílusirányzathoz remekül illeszkednek. A piacon jelen levő burkolatok széles választékából néha nehéz kiválasztani azt a típust, amely jellemzőinél fogva a leginkább megfelel elképzeléseinknek.

WPC teraszburkolat a fa szépsége a műanyag erejével ötvözve

Az összetétel, a könnyű fektethetőség és az anyag szélsőséges időjárási körülmények közötti viselkedése éppen olyan fontossággal bír a választáskor, mint az időtálló minőség és a sérülékenység. A fa minden szépségét kínálja a WPC DECK teraszburkolat, mely a Thermowood alapanyagával ellentétben fa és műanyag együtteseként áll minden építkező és lakásfelújító rendelkezésére.

A fa alapanyagokon előfordulhatnak repedések valamint a rovarok és a gombák is elszaporodhatnak a felületén. Ezektől nem kell tartania amennyiben a WPC DECK burkolóanyagot választja. A hatvan százalékban fát tartalmazó anyag háromféle színben vásárolható meg, melyek a bangkiraichocogray árnyalatával segítik otthona stílusosabbá tételét.

A világosabb, Bangkirai színvilág kiválóan illeszkedik a legtöbb bútorhoz és berendezési tárgyhoz, összhatását tekintve a mediterrán tájak, a tengerparti pihenés érzetét kelti mind szín- mind mintavilágában. Amennyiben utólag kívánja beszerezni a kiegészítőket a teraszhoz, ez a típus remekül harmonizál a legtöbb virágládával és kerti bútorral.

Némileg sötétebb színvilágot képvisel a choco burkolat, mely eleganciája mellett otthonos hangulatot képes teremteni.

gray teraszburkolat az ezüst hűvös eleganciájával varázsolja otthonába a megnyugtató hangulatot, színvilágának köszönhetően, remekül kombinálható egyéb színekkel. Élénkebb árnyalatú bútorok, dekorációs elemek használata során kiválóan kiemeli a kontrasztokat is.

 

A WPC alapanyagot illetően fontos tudnia, hogy a gyártási eljárás során használt műanyagnak köszönhetően jóval tartósabb burkolatot kapunk, mint a kizárólag fa alapanyagú burkolatoknál.

 

Bármilyen felújítási, burkolási munkálatnál döntő tényező, hogy mennyire könnyen lehet dolgozni az adott alapanyaggal. Szükségesek a felhasználásához speciális szerszámok? Nem minden háztartásban vannak olyan gépek, melyek például a Thermowood burkolat fektetéséhez ellengedhetetlenek. A WPC sajátos jellemzőinek és kialakításának köszönhetően fűrésszel is könnyedén méretre vághatóak az elemek.