Üzlet: Budaörs, Gyár utca 2.  Telefonszám: +36 70 6200 432 Email: budaors@wpcdeck.hu Nyitva tartás: H-P: 9-17

torroTimber®

Európa piacvezető gyártójától

Made in Germany. A torroTIMBER® burkolatokat Németországban gyártjuk Ascherslebeni gyárunk több mint 136 alkalmazottja több mint 8 millió négyzetméter burkolatot gyártott 2005 óta. A legyártott burkolatok mennyisége garancia a legjobb minőségű German Compact Composit burkolatokra. A burkolatok szilárd szerkezete garantálja a tartósságot és a méretbeli stabilitást. Ez döntő különbség az üreges termékekhez képest! Emellett megfelelnek az összes vonatkozó szabványnak és a jogi garanciális követelményeknek. A gyermekek biztonsága nálunk elsődleges! A természetes szálak legfeljebb 75% -át kitevő faanyagunk lágyító és PVC mentes. Hivatalos engedélyünk van gyerek játékok gyártására.

torroTIMBER® alapanyag

GCC - Egyedi anyag két karakter

Nem egyszerűen egy alapanyag, hanem egyszerűen zseniális.
Gcc alapanyagunk a világ legjobb top 20 C2C tanúsítvánnyal rendelkező építőanyaga közé tartozik.

GCC - German Compact Composite
GCC Holz ART

Polimer kötésű fa alapú anyagunk akár 75%-ban farostból áll. Száraz állapotban ezeket aprítják és polimerekkel (újrahasznosított műanyag) és adalékanyagokkal (kötőanyag és színezőanyag) keverik. A felhasznált polimerek “ragasztóként” szolgálnak, és összetartják a természetes szálakat.

GCC Harz ART
A GCC HOLZarthoz képest az a különbség, hogy a GCC HARZart összetevőinek egy részét újrahasznosított műgyanta helyettesíti. Ez legalább 50%-os fatartalmat eredményez. A fennmaradó 50%-ot a műgyanta, a polimerek és az adalékanyagok teszik ki. A műgyanta tartalom adja az anyag nevét.

Az erőforrások felelős felhasználása filozófiánk része.

GCC anyagunk gyártásához csak a gyalu- és fűrésziparból visszamaradt farostokat használunk fel. Ennek faanyaga fenntarthatóan kezelt és PEFC-tanúsítvánnyal rendelkező európai erdőállományokból származik – ennek nagy jelentőséget tulajdonítunk. Általában a hulladékként nyilvánított farostokat elégetik. A benne megkötött szén CO2 formájában kerül a légkörbe. Ehelyett a forgácsot használjuk termékeink alapjául, és az anyagkörforgásban történő újrafelhasználással biztosítjuk a szén tartós tárolását anyagunkban.

Az ismerős fás karakter akár 75%-ban fakomponensekkel.

A fa jó, mi még jobbá tesszük. A GCC HOLZart a természetes anyag minden jó oldalával rendelkezik, ugyanolyan meleget sugároz, és pontosan ugyanúgy feldolgozható. A hozzáadott polimerek és a szabadalmaztatott extrudálási eljárás az eredeti puhafát szilárd, strapabíró faanyaggá varázsolják, amely ellenáll a kültéri használat magas mechanikai igénybevételének, és biztosítja a generációkon átívelő fenntartható építkezés alapját.

 • Akár 75%-ban fenntarthatóan kezelt erdőkből származó farostot tartalmaz
 • Fa illata és érzete van
 • Gyalult és szálcsiszolt felület
 • keményebb és nehezebb a keményfánál
 • Jobban tárolja a hőt, mint a fa, lényegesen kevésbé melegszik fel, mint a természetes kő, a beton vagy a kerámia
Gcc HOLZ art felület

Klíma pozitív – azt használjuk, ami már van.

Egyes termékeink további nyersanyagforrása az újrahasznosított műgyanta, amely többek között kiselejtezett szélerőmű rotorlapátjaiból származik. Úttörők vagyunk ezen a területen, és eddig az egyetlen olyan vállalat, amely a szél- és energiaipar számára lehetőséget kínál a régi rotorlapátok újrahasznosítására.
Gcc HARZ art felület

Új borostyán karakter több mint 50% fatartalommal és akár 30% újrahasznosított gyantával.

A GCC HARZart-ban és a borostyánban két közös dolog van: az érzés és a gyanta. Míg a borostyánban a fagyanta biztosítja a sajátos tulajdonságait, a GCC-t szintetikus gyanta dúsítja. Ezt többek között újrahasznosított szélerőmű rotorlapátokból nyerjük. Egyedülálló gyártási folyamatunkkal kombinálva ez egy nagyon különleges anyagot hoz létre, amely számos kültéri alkalmazásban használható. A rotorlapát nyersanyag-alkatrészeinek újrahasznosításával értékes, meglévő erőforrásokat takaríthatunk meg a termikus tönkremeneteltől vagy az alacsonyabb minőségű termékekké való felhasználástól.

 • legalább 50%-ban fenntarthatóan kezelt erdőkből származó farostot tartalmaz
 • Akár 30% újrahasznosított műgyanta hozzáadása
 • Olyan érzés, mint a borostyán
 • dombornyomott és matt felület
 • keményebb és nehezebb a keményfánál
 • Jobban tárolja a hőt, mint a fa, lényegesen kevésbé melegszik fel, mint a természetes kő, a beton vagy a kerámia

torroTIMBER® gyártás

20 éves gyártási tapasztalat

Made in Germany

A torroTIMBER ® termékcsaládunk Németországban készül, Európa legnagyobb WPC gyárában. A szabadalmaztatott GCC (75% fatartalom) alapanyagból gyártott termékek a WPC ipar úttörői. A teljes gyártási folyamat szabadalommal védett.

WPC burkolatot gyártó extruder

torroTimber® termékek

Vissza a tetejére

Termékek keresése

A termék a kosárba került