PVC-mentes teraszburkolat

WPC (Wood Plastic Composites) Fa-műanyag kompozit

WPC (Wood Plastic Composites) fa-műanyag kompozit, amely ötvözi a fa természetességét a modern műanyagok előnyös tulajdonságaival. Az anyag előállításához általában újrahasznosított fa alapanyagot és környezetbarát HDPE polypropilént használnak, melyet magas nyomáson és hőmérsékleten végtelen profillá alakítanak.

Az általunk gyártott teraszburkolatok környezetbarát termékek és 100% PVC mentesek.

Néhány érv, hogy miért kerüljük a PVC (vinil) alapú teraszburkolatot:

  • Élettartamuk végén a PVC (vinil) termékeket a megsemmisítéshez gyakran elégetik, égésekor hidrogén-klorid, klórbenzol, klór és dioxinok kerülnek a légkörbe. A dioxin ismert humán karcinogén és rákkeltő hatása is feltételezhető. A dioxin káros hatással lehet a szaporodó-, immun-, endokrin-, és idegrendszerre is.
  • A PVC rugalmassá tételéhez (lágyításához) ftalátokat (DEHP) használnak. A ftalátok az emberi egészségre igen káros vegyi anyagok: károsítják a veséket, rákos megbetegedéseket idézhetnek elő, rongálják az immunrendszert. Károsan hatnak a nemzőképességre és fejlődési rendellenességeket okozhatnak.
  • A PVC (vinil) termékek tartalmazhatnak biocid, kenőanyag, lágyító és mérgező nehézfém stabilizátor adalékanyagokat, amelyek potenciálisan a talajvízbe szivároghatnak , ezért hulladéklerakókban nem tárolható biztonságosan.
  • A klór tartalmú PVC termékekből higany szabadul fel, amely károsítja a környezetet.
  • Gyakran ólmot is hozzáadnak a vinil tartalmú termékekhez mint stabilizáló, hogy meghosszabbítsa a felhasználhatóságát.

Vásároljon PVC (polivinil-klorid) mentes terméket.

A PVC (polivinil-klorid) vagy közismert nevén "vinil" az egyik legszélesebb körben használt műanyag. A PVC egy viszonylag olcsó és sokoldalú anyag, ezért nagyon népszerű a teraszburkolat termékek gyártóinál. De az ár amelyet fizetünk az alacsony költségű PVC-ért, mint például egy PVC alapanyagú teraszburkolatért, sokkal nagyobb, mint amilyennek látszik. Tény, hogy ez a hétköznapi műanyag az egyik legmérgezőbb a Földön elterjedt alapanyagok között. A PVC teljes életciklusa során szennyezi az embert és a környezetet: előállításakor, használatával és az ártalmatlanítás során is.

A PVC helyett biztonságosabb alternatívák állnak rendelkezésre (PL: HDPE alapanyagú teraszburkolatok) szinte minden felhasználási területen, ezért lehetséges, hogy védje az emberi egészséget és a környezetet, ennek a mérgező műanyagnak a helyettesítésével. Mivel a fogyasztók részéről is egyre nagyobb a kereslet klórmentes, PVC-mentes termékek iránt, valamint a környezeti és egészségügyi költségeket is egyre inkább elismerik, az alternatív teraszburkolat anyagok gazdaságilag is egyre életképesebbekké válnak.

i love wpc deck logo

Üzletek

WPC DECK Budaörs

Partner üzletek


Központi iroda

WOOPLA ZRT
2040 Budaörs
Puskás Tivadar út 5

Miért minket válasszon?

Mert Magyarország piacvezető wpc burkolatait találja meg folyamatosan bővülő kínálatunkban. Mert több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk. Mert igyekszünk mindig adni valami pluszt. Mert nálunk megtalálja álmai wpc burkolatát.

made in eu logo
© Copyright 2004-2022 Minden jog fenntartva. WOOPLA ZRT wpcdeck.hu | Oldaltérkép
A valóságban a színek és felületek eltérhetnek a képeken láthatóktól! A KÉPEK ILLUSZTRÁCIÓK!