Fa-műanyag teraszburkolat

A fa-műanyag kompozitok előnyei és felhasználása

A fa-műanyagok előnyei, speciális tulajdonságai, a környezetvédelmi előírások és a zöld megoldások alkalmazásának egyre szélesebb körben történő elterjedése miatt számos helyen alkalmaznak mostanra ilyen kompozit anyagokat a természetes fa helyett. Minden évben egyre nagyobb mennyiséget gyártanak le, mivel a kompozitanyagokat szélesebb körben, változatosabb módokon használják fel, ezáltal egyre nagyobb rájuk a piaci igény is.

Fa-műanyag kompozitok

A fa-műanyag kompozitok, WPC-k számos előnnyel rendelkeznek, többek között a természetes fánál jóval tartósabbak, erősebbek, bármilyen kívánt formára alakíthatóak a gyártási folyamat során, mégis könnyedén formálhatóak hagyományos famegmunkáló eszközökkel is. Éppen ezért helyettesítik egyre gyakrabban a természetes fát ilyen kompozitokkal olyan termékek előállítása során, mint például a kültéri deszkapadlózat, korlátok, kerítések, fából készült kültéri dekorációs elemek, padok, illetve olyan építészeti elemek esetében, mint az ajtó- vagy ablakkeretek, burkolatelemek vagy éppen hagyományos bútorok.

A fával szemben az is nagy előnye, hogy jóval kisebb eséllyel támadják meg a különféle gombák és kórokozók, így az élettartama is jelentősen hosszabb. Emellett külön festésre sincsen szükség, mivel a gyártás során eleve hozzákeverik a kompozithoz a színezőanyagokat, pigmenteket. Az első generációs fa-műanyagoknál még előfordult, hogy idővel fakulni kezdtek, ezért a korszerűsített termékeket gyakran műanyag bevonattal látják el, ami a sérülések, kórokozók és a színvesztés ellen is hatékony védelmet nyújt, így kültéren ideálisan alkalmazható.

A fa-műanyagok felhasználhatósága nem csak kizárólag a fa alapanyagokat helyetesítheti, mivel mindkét fő alkotóelem előnyös tulajdonságait magukban hordozzák. Ezért bizonyos esetekben olyankor is alkalmazhatóak, ha a hagyományos plasztikoknál erősebb anyagra van szükség. A farostok elasztikussága a polietilénénél közel negyvenszer nagyobb, maga a kompozit pedig mintegy hússzor erősebb.

i love wpc deck logo

Üzletek

WPC DECK Budaörs

Partner üzletek


WOOPLA ZRT
2040 Budaörs
Gervay Mihály utca 1.

Miért minket válasszon?

Mert Magyarország piacvezető wpc burkolatait találja meg folyamatosan bővülő kínálatunkban. Mert több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk. Mert igyekszünk mindig adni valami pluszt. Mert nálunk megtalálja álmai wpc burkolatát.

made in eu logo
© Copyright 2004-2022 Minden jog fenntartva. WOOPLA ZRT wpcdeck.hu | Oldaltérkép
A valóságban a színek és felületek eltérhetnek a képeken láthatóktól! A KÉPEK ILLUSZTRÁCIÓK!