A fa-műanyagok előállítása

A fa-műanyag kompozitokat napjainkban egyre többféle célra használják fel. Bár maga a technológia nem új, előnyös tulajdonságaik miatt egyre szélesebb körben használják fel őket. A fa-műanyag kompozitok más néven WPC-k gyártásához általában finom, cellulóz alapú farészecskéket használnak fel, melyek származhatnak keményfából, puhafából, furnérból de akár mogyoróhéjból, bambuszból vagy szalmából is. Ezekhez keverik hozzá a különféle termoplasztikokat, azaz hőre lágyuló műanyagokat mint például a polipropilén, polietilén vagy a PVC. Az összekevert alkotóelemekből azután extrudálással készítenek tetszőleges profilú termékeket.

Kompozit anyag

A kompozit anyagához keverhetnek még különféle adalékanyagokat, színezőanyagok, pigmentek, kötőanyagok, illetve olyan összetevőket, melyek a termék végső formájának előállításában segítenek, mint például a habosító- vagy síkosító anyagok.

Más előállítási módokhoz képest a futószalagos tömbösítés és az extrudálás kifejezetten gyors folyamatok. A gyártási folyamat hatékonyságát elsősorban az adagolórendszer kifogástalan működése alapozza meg, amely által a kompozit elkevert anyaga az extrudáló szerszámhoz kerül. Ezért az adagolónak rendkívül érzékeny súlymérő rendszerrel kell rendelkeznie, illetve az eszköz és a folyamatirányító rendszer közötti reakcióidő a lehető legkisebb kell hogy legyen. A kisebb teljesítményű mérőrendszer segítségével is megfelelő kompozitanyag készíthető, a folyamat végrehajtási ideje azonban jelentősen elnyúlik.

További fontos szempontok, hogy a gyártásnál használt eszközök ellenállóak legyenek a zavaró környezeti behatásokkal szemben és hogy biztonságosan képesek legyenek kezelni a kompozit előállításához szükséges alapanyagokat és adalékokat. Ebből a célból az üzemekben számos különféle megoldást alkalmaznak.

Az adott kompozit típus gyártásához szükséges anyagok tulajdonságait általában még a nagyobb mennyiségben történő felvásárlás előtt részletesen megvizsgálják, hogy az adott feladatnak leginkább megfelelő tároló- és gyártóeszközökről gondoskodhassanak. Az anyagok tesztelésére külön üzemek állnak rendelkezésre.

wpc recycle
i love wpc deck logo

Üzletek

WPC DECK Budaörs

Partner üzletek


WOOPLA ZRT
2040 Budaörs
Gervay Mihály utca 1.

Miért minket válasszon?

Mert Magyarország piacvezető wpc burkolatait találja meg folyamatosan bővülő kínálatunkban. Mert több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk. Mert igyekszünk mindig adni valami pluszt. Mert nálunk megtalálja álmai wpc burkolatát.

made in eu logo
© Copyright 2004-2022 Minden jog fenntartva. WOOPLA ZRT wpcdeck.hu | Oldaltérkép
A valóságban a színek és felületek eltérhetnek a képeken láthatóktól! A KÉPEK ILLUSZTRÁCIÓK!